Kedimin ateşi olduğundan nasıl emin olurum ? - petidi

Kedimin ateşi olduğundan nasıl emin olurum ?

  • Kedinizin ateşinin olması, acil tedaviyi gerektiren altta yatan bir sağlık sorununa işaret ediyor olabilir.
  • Kediler tipik olarak 38,5ºC normal vücut sıcaklığına sahiptir. Kedilerde 39,5ºC yüksek bir sıcaklık olarak karakterize edilir. Kedinizin vücut sıcaklığı 40ºC 'yi aşarsa, hayati organları ciddi hasar riski altındadır. (Sayılar normal koşullar için geçerlidir)
  • Kedinizin vücut sıcaklığını oldukça basit bir şekilde ölçebilirsiniz. Kedinizin kulağı için dijital bir termometre kullanın ama daha doğru bir okuma için bir pediatrik rektal termometre kullanın. Evcil hayvanınızın ateşini ölçerken asla eski tarz bir cıvalı termometre kullanmayın! Termometre kırılırsa, kedinizin sağlığı için çok zararlı olabilir.
  • Pediatrik rektal termometre, evcil hayvanınızın ateşini doğru bir şekilde ölçmenin ve kedinizin ateşi olup olmadığını belirlemenin en iyi yoludur. Kedinizin hassas rektum dokusuna zarar verebileceğinden çok ileri gitmemek önemlidir. Termometreyi yerleştirirken kedinizi sakin bir şekilde tutacak yardımcı olacak birine ihtiyacınız olabilir.
  • Fakat kedinizin ateşi olabileceğini düşünüyorsanız ve ateşini ölçmekte tedirginlik hissediyorsanız hemen veteriner hekiminizle iletişime geçin. Veteriner hekiminiz, kedinizin vücut sıcaklığını ve genel sağlığını hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirecektir.
  • Kedilerde ateşin yaygın nedenleri : Ateş genellikle kedilerde bağışıklık sistemi aktive edildiğinde ortaya çıkar. Başlıca bakteriyal ve viral enfeksiyonlar, travma, bazı ilaçlar, tümörler, lupus tarzı hastalıklar.
  • Kedinizin ateşi olabileceğinin işaretleri : İştahsızlık, zayıflık veya uyuşukluk, titreme, hızlı kalp atış hızı, azalan hareket, dehidrasyon

Hekiminiz öneriyor !!

  • Asla kedinize insan ilaçları vermeyin! Asetaminofen gibi birçok insan ilacı kediler için aşırı derecede toksik olabilir.
  • Temiz suya kolayca erişebilmelerini ve dinlenmek için rahat bir yere sahip olmalarını sağlayın.
  • Kedinizin ateşi 24 saatten uzun sürüyorsa beklemeden hekiminize danışın.

Kediler ateşi olduğunda genellikle iştahları baskılanır ve hareketli hallerini bırakıp saklanma eğiliminde olurlar. Bu gibi bir durumdan şüphelendiğinizde mutlaka hekiminiz ile iletişime geçin ve mümkünse hekiminizi ziyarete gidin. Ateşin verdiği keyifsizlik sebebiyle bir an evvel rahatlamaları çok önemli olacaktır. Evde ilaç uygulamasından kaçının ! Evde verdiğiniz ilaçlar ateşi düşürürse gerçek sonuçtan uzaklaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Yapılan değerlendirmelerin ardından tüylü dostumuz daha hızlı bir şekilde rahatlayacaktır.